Instagram is meer dan alomtegenwoordig vandaag. Ben je al gefascineerd door dit schitterende sociale medium, maar vraag je je af hoe je de populariteit van je bedrijfspagina kan verhogen? Hoe je voor meer likes, comments – en vooral – volgers kan zorgen? Hier zijn 5 gouden adviezen die je zeker op weg gaan helpen

1. Verzorg je posts

Je Instagrampagina moet er absoluut aantrekkelijk uitzien. Kies daarom voor esthetische samenhang bij alles wat je post. Probeer originele foto’s en video’s te kiezen die emoties oproepen bij je publiek. Wat is het doel? Wanneer je publiek je inhoud te zien krijgt, wil je dat ze een mooi een aangenaam geheel zien. Zo doet je pagina zin krijgen om ze te volgen.

Can I go back ? 🌅 Quelle est votre prochaine destination? Faites moi rêver !

Une publication partagée par CLAIRE MARNETTE ★ MILKY (@milkywaysblueyes) le

Verder houden de meest gevolgde pagina’s vaak een bepaald thema aan, dat op voorhand heel precies uitgekozen is. Zo garandeer je je volgers dat je posts over een thema gaan dat hen interesseert.

2. Post op regelmatige basis

Wie heeft zin om een account te volgen waarop niets gebeurt? Of andersom, wie wil om de 5 minuten lastiggevallen worden met nieuwe inhoud? Het is aan jou om een goede regelmaat te vinden in het posten. Ook het uur waarop je post is belangrijk, kijk dus goed naar het gedrag en de gewoontes van je volgers om het ideale tijdstip te bepalen.

3. Gebruik hashtags

Het heeft weinig zin om een mooie pagina te hebben als niemand ze ziet. Hashtags zorgen voor een groter bereik voor je posts en meer likes. Maar hoe gebruik je hashtags? Leg jezelf om te beginnen een bepaald maximum op en kies je hashtags zorgvuldig, op basis van relevantie en populariteit.

4. Maak Instagram Stories

De Stories zijn een geweldige aanwinst om je publiek een exclusieve blik achter de schermen van je bedrijf te geven en op een andere manier met hen te communiceren. Zo geven ze je bedrijf authenticiteit. De creatieve mogelijkheden van Instagram stories zijn eindeloos.

5. Volg invloedrijke accounts

Het doel van sociale media is om zo veel mogelijk interactie uit te lokken met je fans. Maak een prioriteit van het liken van en reageren op foto’s en video’s van andere accounts. Je kan je pagina niet bekender maken als je geen interactie aangaat. Toon dat je bestaat.

Volg invloedrijke personen en tag hen af en toe ook in je eigen posts. Met een beetje geluk krijg je er zo een hele hoop volgers bij van die andere pagina.

Met deze goede raad ben je klaar om een hoop nieuwe volgers te gaan verzamelen. Maar we kunnen niet ontkennen dat het goed onderhouden van een Instagramaccount nogal tijdrovend is. Bovendien is het niet altijd makkelijk om creatieve ideeën te bedenken. Heb je hulp nodig met het beheer van je account? Aarzel niet om ons te contacteren, wij zijn er om te helpen!