Video wordt steeds populairder op sociale media en het einde is nog lang niet in zicht. Wie zijn product of diensten in de kijker wil zetten, mag video niet aan zich voorbij laten gaan. Dagelijks worden miljarden online video’s bekeken en de marketingvideo vindt zichzelf telkens opnieuw uit. Welke verrassingen staan ons te wachten in 2018? Dit zijn de 6 trends die wij voorspellen voor social video in 2018:

Kijkers willen persoonlijke verhalen

De ‘stories’ als video zijn uitgevonden door Snapchat, maar werden het voorbije jaar overgenomen door Instagram en Facebook waar ze razend populair zijn. Ook bedrijven en merken zien de mogelijkheden en tonen interesse. In 2018 zal dat ongetwijfeld nog toenemen. Maar vanwaar dat grote succes? Dankzij de ‘stories’ bouw je een unieke band op met je doelpubliek. Ze zijn handig om de authenticiteit van je merk geloofwaardig over te brengen op je volgers. Daarnaast zorgen ze ook voor interactiviteit en brengen ze een persoonlijker verhaal, door behind the scenes te tonen van je bedrijf.

Live video’s worden nog populairder

Daarnaast hebben de live video’s de laatste jaren aan terrein gewonnen. Deze video’s zijn aantrekkelijk voor je doelpubliek doordat ze spontaner en authentieker zijn. Bovendien zijn mensen geneigd om langer te blijven kijken. Als bedrijf kan je ook zien wie er aan het kijken is en je kan meteen reageren op vragen.

Er komen meer mogelijkheden voor virtual reality

Verder zagen we in 2017 de opkomst van augmented en virtual reality. Ook sociale netwerken zoals Facebook, Instagram en Snapchat experimenteerden ermee. Zo kon je bijvoorbeeld virtuele filters en effecten toevoegen aan beelden uit de werkelijkheid.

Omdat gepersonaliseerde inhoud steeds belangrijker wordt voor generation Y en Z, kunnen virtual en augmented reality een handig hulpmiddel zijn om je communicatie op maat te maken van je publiek. Het geeft een extra impuls aan je social video en biedt heel wat mogelijkheden.

Een voorbeeld: hoe kan je beter nagaan of een bepaalde kast goed zou staan in je woonkamer dan met augmented reality? Zo kan je de kast vanuit alle hoeken bekijken, in je eigen huis.

Interactieve content domineert

Video’s die de medewerking vragen van je publiek hebben 4 tot 5 keer meer impact dan video’s met statische inhoud. Spelletjes, wedstrijden, een quiz, een vraag, … Interactieve inhoud trekt sneller de aandacht van je kijkers en schept een emotionele band tussen hen en je bedrijf of merk. Daarnaast kan je op deze manier ook info inwinnen over je publiek zodat je in de toekomst nog beter kan segmenteren.

Een nieuw format is in opmars

Horizontale video’s zijn uit vanaf 2018. Vanaf nu is het de beurt aan de verticale video. Waarom? Omdat gebruikers van sociale media steeds vaker naar video’s kijken vanop hun smartphone en hun scherm dan niet meer moeten draaien. Maar ook het vierkante formaat, populair dankzij Instagram, werd goed onthaald op sociale media en zal dus nog succesvoller worden in 2018.

Wat de lengte betreft, worden video’s korter en korter. Filmpjes van 6 tot 20 seconden zijn absoluut geen uitzonderingen.

Interactieve televisiereclame komt eraan

Tot slot hebben meer en meer huishoudens een smart-tv en in 2018 zal dat aantal alleen nog maar toenemen. Dat creëert heel wat kansen op vlak van marketing. Want waarom zou je in je reclamespot niet meteen een link integreren naar je site? Zo heb je interactie met je publiek via de televisie.

Ja, video wordt steeds populairder en de mogelijkheden zijn eindeloos om op een creatieve en originele manier je product in de schijnwerpers te zetten. Onderscheid je van de massa! Heb je hulp nodig met het opstarten van je socialvideostrategie? Wij zijn er om te helpen.