Generation Y is belangrijk, dat zal je ons niet horen tegenspreken. Sinds het ontstaan van newsmonkey in 2013 hebben wij van deze generatie ons doelpubliek gemaakt. Deze doelgroep is de generatie die momenteel voor het eerst kapitaalkrachtig is en grotere aankopen doet. Daarom is ze ook belangrijk voor jou en je bedrijf. Tegen 2020 zal Generation Y verantwoordelijke zijn voor bijna 30% van alle aankopen in de VS. Wat moet jouw marketingstrategie bevatten om hen efficiënt te bereiken? Wij vertellen je alles.

1. User generated content

Als je Generation Y wil targetten, moet je onthouden dat user generated content een uitstekende manier is om een hoge conversieratio te halen. Als het over user generated content gaat, moet je de traditionele reclame links laten liggen en kiezen voor andere technieken.

Daarnaast is Generation Y zeer aanwezig op twee sociale media: enerzijds Instagram en anderzijds Youtube. Deze twee media mogen niet ontbreken in je marketingplan, maar hoe genereer je dan content die door gebruikers is gemaakt?

1.A. Instagram

Op Instagram kies je beter voor een repost of een regram. De mensen die posten over jouw bedrijf zullen zich daardoor belangrijk voelen en een ambassadeur worden van je merk. In deze fase van ambassadeurschap, zal datzelfde publiek sneller in de verleiding komen om tot een aankoop over te gaan.

1.B. YouTube

YouTube is één van de populairste platformen voor Generation Y. Deze groep kijkt enorm veel video’s, zowel op YouTube als via streaming op andere sites. Vergeet daarom maar meteen het format van de traditionele televisiereclame, want dit publiek wil andere dingen zien. Bijvoorbeeld een unboxing video. Het is een vaak voorkomend fenomeen op online netwerken, een video waarin je filmt hoe iemand zijn aankopen opent. Je bekijkt dan de reactie van iemand die zijn online bestelling uitpakt. We zien dit format vaak terugkomen bij bloggers en influencers.

User generated content is een goede indicator voor de merkkwaliteitsscore

2. Influencer marketing

Generation Y schenkt steeds meer vertrouwen aan social media influencers. Maar liefst 60% van deze doelgroep stelt dat hij meestal een product koopt dat wordt gepromoot door een YouTuber. En zo’n 33% van hen noemt blogs als favoriete bron bij het zoeken naar een aankoop. Een samenwerking met influencers is daarom essentieel. Pas wel op met wie je in zee gaat. Je moet je influencer niet willekeurig kiezen. Hoe dichter die persoon bij het merk en het product staat, hoe meer invloed hij of zij zal hebben op het koopproces.

Wat influencers betreft, worden de discussies nu op federaal niveau gevoerd. Klik hier om meer te weten te komen.

3. Mobile, mobile, mobile

Ongeveer 87% van Generation Y heeft elke seconde van de dag zijn of haar smartphone in handen. Daarom moet mobile de kern vormen van de marketingstrategie van jouw bedrijf. Goede content en een site die werkt op mobiele apparaten, met een responsive design, is dus een absolute prioriteit. De laadtijd van je site moet zo snel mogelijk zijn. Je kiest dus beter voor een niet al te zware webinhoud en stelt alles in het werk om ervoor te zorgen dat een link supersnel opent. Denk daarnaast ook aan een mobiele app die je gebruiker aanspreekt.

Generation Y online bereiken : 1, 2, 3 en klaar?

Tot slot, hoe bereiken we deze generatie bij GMGroup ? Als sinds de oprichting van newsmonkey in 2013, was het de wens van de makers om een mediakanaal te creëren voor Generation Y én door Generation Y. Het werd een journalistieke stijl die breekt met de gevestigde waarden, altijd met respect voor de eigen redactionele lijn.

Hoe adverteer je nu juist met deze nieuwe media, zonder je te verliezen in banners en opdringerige advertenties ? Wij geven de voorkeur aan native advertising. Deze vorm van reclame is belangrijk omdat het net niet opdringerig overkomt, je reclameboodschap zit verpakt in content die aanspreekt. Dit soort reclame is volgens ons onmisbaar omdat het gebaseerd is op transparantie en gesponsorde content. Bovendien zijn de resultaten verbluffend. Wil je meer weten over native advertising, klik dan hier.

Overtuigd? Contacteer ons!