Facebookvideo’s hebben het allemaal. Ze kennen een enorm succes en verdienen dan ook onze aandacht. Hier zijn 6 tips die je helpen om het aantal views bij je doelpubliek te verhogen:

1. Verzorg de eerste seconden van je video

Met de autoplay op Facebook beginnen je video’s meteen te spelen tijdens het scrollen. Om ervoor te zorgen dat ze niet doorgaan naar de volgende post, is het belangrijk om hun aandacht meteen te trekken. Besteed dus extra zorg aan de eerste seconden en de kans is groter dat je publiek jouw boodschap goed meekrijgt.

2. Geef aandacht aan het visuele

Video’s worden meestal zonder geluid bekeken, in een wachtzaal, op het werk of op het openbaar vervoer. Het visuele aspect van je video heeft dus een grote invloed. Kies voor kwalitatieve beelden en zorg dat het geluid ook goed zit. Je kijker zet zijn volume misschien wel aan. Heb je wat hulp nodig om kwaliteitsvolle video’s te maken? Contacteer ons en wij helpen met veel plezier een handje.

video-facebook-views

3. Kies een titel die in het oog springt

Over de titel van je social video moet goed nagedacht zijn zodat hij in het oog springt van de persoon die door zijn feed scrolt. Hij moet zin doen krijgen om je video te openen en tot het einde te bekijken. Ga daarom voor een titel die niet te lang is en de juiste sleutelwoorden bevat.

4. Neem je tijd om een thumbnail te kiezen

De thumbnail is het eerste beeld dat je kijker van je video te zien krijgt. Het moet de aandacht trekken en de nieuwsgierigheid wekken. Je kiest hem dus maar beter zorgvuldig want een goede thumbnail houdt je video lang in de tijdlijn van je publiek.

5. Voeg een ‘call to action’ toe

Om een positieve impact te hebben op je merk, moet een video tot een actie leiden. Wil je je online verkoop stimuleren of meer mensen naar je site lokken? Dan mag een kleine aanzet tot actie niet ontbreken. Daarom volstaat het om een knop toe te voegen die mensen overhaalt tot actie, zoals “meer weten”, “nu kopen” of “registreren”.

6. Publiceer op het juiste moment

Post je video op een goed gekozen moment. Dat hangt af van het thema van je pagina, maar ook van het gedrag van je publiek. Bekijk wanneer jouw doelgroep online is en wanneer ze jouw video’s het langst bekijken. Zo ontdek je het uur waarop je het meest succes zal scoren.

facebook-views-video

Wil jij social video’s maken voor Facebook maar weet je niet hoe je moet filmen of monteren ? Of wil je liever een studio of materiaal huren? Wij zijn er om je te helpen!