Generation Y  is een zeer interessant doelpubliek voor een merk in de financiële sector. Het is namelijk op deze leeftijd dat jongeren onafhankelijk worden en gaan investeren in projecten. Het is een overgangsperiode: studies, een nieuwe auto, een appartement of een huis, een bruiloft, … Er staat heel wat te gebeuren en op die momenten tonen ze extra interesse in hun financiën.

Als financieel merk heb je er alle belang bij een manier te vinden om hen te overtuigen jouw diensten te verkiezen boven die van een ander. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want de financiële sector wordt door jonge mensen al snel als saai of ingewikkeld ervaren. Hoe kan je ze aan je merk verbinden en jouw diensten aantrekkelijker te maken?

video-jongeren-generation-

Van alle belangrijke trends dit jaar, zit vooral social video in een heuse stroomversnelling. Het is overal op sociale media en Gen Y vindt het geweldig. De korte videoclips overspoelen YouTube, Facebook en Instagram. Maar hoe maak je zelf zo’n aantrekkelijke video die de aandacht trekt in de nieuwsfeed van je publiek? We leggen het je uit:

Houd het simpel en duidelijk

De jongere generaties zien de financiële wereld voornamelijk als te ingewikkeld en moeilijk. Daarom heb je er alle belang bij je boodschap simpel te houden en hem duidelijk over te brengen. Het is niet nodig om al je voorwaarden en condities op te lijsten in je video. Kies een eenvoudig bericht en communiceer nauwkeurig en eerlijk. Vermijd ook een lang uitgesponnen video want die wordt al snel saai. Hoe korter, hoe beter.

Personaliseer je inhoud

Generation Y heeft het niet voor traditionele advertenties, ook niet op sociale netwerken. Een video die enkel maar over commerciële dingen gaat, zal in het algemeen geen groot succes zijn. Bovendien zijn ook je concurrenten aanwezig op al deze platformen en doen zij hetzelfde. Opvallen is dus de boodschap. Een gepersonaliseerde boodschap is de sleutel die ervoor zorgt dat je video wordt bekeken door je doelpubliek. Zij zullen je boodschap ook sneller meekrijgen als de inhoud boeiend is en afgestemd op hun interesses.

Doe een beroep op storytelling

Met je voorwaarden zwaaien, is geen goed idee als je Generation Y wil bereiken. Zij willen iets zien dat een verhaal vertelt, iets dat ze herkennen. Ze laten zich het liefst verleiden door goede storytelling. Maar hoe doe je dat?

storytelling-story-reclame

Waarom kies je niet voor een portretvideo? In zo’n video volgt je publiek één persoon (een klant, een influencer of een werknemer van je bedrijf) in zijn dagelijkse leven. Zo leert het de positieve effecten van jouw merk op zijn/haar leven kennen. Of waarom vraag je je klanten niet om hun ervaringen te delen voor de camera in de vorm van een “Talking Head”-video? Laat je fantasie de vrije loop, de mogelijkheden zijn eindeloos!

Deze 3 tips zijn waarschijnlijk de belangrijkste om een jong doelpubliek aan te spreken. Maar het is niet altijd gemakkelijk om met een creatief idee te komen of de nodige knowhow te vinden voor de productie van je social video. Hulp nodig? Wij zijn er om je te helpen!