Je hebt het vast wel al gemerkt, maar verticale social video ’s zijn overal. Dankzij het toenemende gebruik van smartphones is het een van de trends die je niet mag missen dit jaar. Waaraan heeft het dat succes te danken? Wij leggen je alles uit.

De smartphone heeft onze gewoontes veranderd

Verticaal filmen kan voor sommige mensen raar overkomen. Alle beelden die we gewend zijn op televisie, in de bioscoop of op de computer zijn tenslotte altijd horizontaal geweest.

Maar de laatste jaren, met de alomtegenwoordigheid van smartphones, is deze norm langzaam vervaagd. De meeste video’s worden mobiel bekeken. Zeker Snapchat speelde een grote rol in het succesverhaal van verticale social video. Internetgebruikers willen niet langer hun smartphone of tablet draaien om filmpjes te bekijken. Ze hebben bovendien zelf de gewoonte aangeleerd om hun smartphone boven te halen en rechtop te houden om te filmen, omdat dat nu eenmaal de manier is waarop ze hem meestal vasthouden.

Sociale media passen zich aan

Andere populaire platformen zijn gevolgd met het verticale formaat om aan de eisen van hun gebruikers te voldoen en om ervoor te zorgen dat zij de best mogelijke ervaring genieten.

Op Instagram is het lang onmogelijk geweest om foto’s te uploaden in een ander formaat dan het typische vierkant. Nu heeft het platform zich opengesteld voor het verticale formaat, zowel in de feed als in de stories. Het vierkante formaat heeft echter ook nog altijd succes op Instagram, zowel mobiel als op de computer.

Je hebt het ongetwijfeld al opgemerkt: die zwarte randen die verschijnen aan de zijkant van je Youtubevideo’s. Vandaag heeft Youtube zijn beeldscherm namelijk aangepast aan een verticaal formaat. Dat toont duidelijk de revolutie die ontketend werd door de smartphone.

Een nieuwe manier van storytelling

Je weet het waarschijnlijk al, maar storytelling is enorm belangrijk voor het maken van een goede video. Het verticale formaat van de social video brengt nieuwe manieren om verhalen te vertellen met zich mee. Er bestaan dan ook heel wat technieken om hier creatief mee om te springen.

Hoe integreer je de verticale social video in je marketingstrategie?

Verticale social video ’s behalen meer views en worden vaak langer bekeken. Ze zorgen bovendien ook voor meer engagement en zijn dus niet zomaar te negeren. Integendeel, ze zijn onmisbaar voor je marketingstrategie als je je merk in de kijker wil zetten op sociale media. Daarom is het belangrijk goed na te denken over de bestemming en het doel van je social video voor je begint te filmen. Je hebt een nieuwe kijk nodig op het bedenken en uitwerken van je video’s. De kadrering is anders en om een goed resultaat te bekomen, heb je speciale aangepaste apparatuur nodig.

Het is duidelijk dat een verticale social video, specifiek ontworpen voor mobiel, meer effect heeft dan een klassieke, horizontale video. Zou jij graag meer advies krijgen om de perfecte social video te maken? Of heb je liever dat een team van experten het werk voor jou doet? Wij zijn er om te helpen! Aarzel dus niet ons te contacteren.